Kwan Yin

Kwan Yin: Overgave

Werking
– Je stroomt mee met wat er gebeurt
– Je kunt je helemaal overgeven
– Gestagneerde, vastgehouden gevoelens gaan weer stromen zodat ze genezen
– Je leert je verdriet te verwerken, wanneer je kan niet huilen
– Lichaamsvloeistoffen zoals bvb verkouden neus,… kunnen ook gaan stromen

Beschrijving
Wie vertrouwt kan zich gemakkelijk aan de stroom van het leven overgeven. Wie zich overgeeft is nieuwsgierig naar het leven als een kind. Kinderen staan open wanneer ze zich zeker voelen, hun intuïtie waarschuwt ze voor gevaarlijke situaties. Overgave betekent echter niet dat we ons fatalistisch laten meesleuren, niets doen, de eigen waarneming en intuïtie negeren. In ware overgave behouden we onze sterkte en kracht. We benutten onze eigen vermogens om met de levensstroom mee te zwemmen en in harmonie met het levensplan te zijn. Dat vergt minder kracht en levert meer op. En wie zich durft over te geven, zal ervaren dat hij gedragen en geholpen wordt. De eigen levensstroom volgen betekent echter niet ‘met de stroom mee zwemmen’. De eigen levensstroom kan volkomen verschillen van die van anderen. Ons overgeven aan onszelf is onszelf verwerkelijken! De tegenpool van overgave is controle. Door overdreven doordenken, plannen en organiseren trachten sommigen de controle te behouden. Ze blokkeren daardoor echter hun eigen intuïtie en laten de onverwachte geschenken van het leven aan hen voorbij gaan.
Kwan Yin helpt de controle los te laten. De energie van Kwan Yin laat ons inzien of we in harmonie met ons levensplan handelen. We worden ons bewust van onze eigen kracht, verantwoordelijkheid en levensweg.
Een belangrijk thema van Kwan Yin is structuur en chaos. Zoals bij ‘handelen en laten gebeuren’ brengt ze deze twee polen met elkaar in balans. Starre, beperkende structuren worden opgelost en chaotische energieën worden doelgericht in banen geleid en daardoor effectief. De essence geeft ook de moed om aan iets nieuws te beginnen, nieuwe ervaringen op te doen.
Starre, ingesleten structuren waarin we vastzitten en emoties die we vasthouden komen los en stromen weg. Ongeplengde tranen beginnen te stromen, verdrongen trauma’s worden weggespoeld, gevoelens komen los.
Kwan Yin opent op een zachte, liefdevolle manier de energie van het hart. De energie heelt wonden in het hartchakra en astrale lichaam.
Op lichamelijk niveau kan de essence spanningen wegnemen die ontstaan doordat we emotioneel of in gedachten dingen vasthouden.

Kwan Yin essence te gebruiken indien iemand:
– je gevoelens niet kunt bereiken; ze vast houdt
– bang bent je te laten gaan
– op een kruitvat van onverwerkte gevoelens, angsten en/of verdriet zit
– je extreem beheerst en je geen inzicht hebt op wie je eigenlijk bent
– je stijfjes beweegt
– lijdt aan sterke innerlijke spanningen en verkrampingen
– zenuwen op springen staan
– aan het oude vast houdt, bang voor de verandering die het nieuwe met zich mee brengt
– ’s ochtends angst hebt voor de komende dag
– vaak denkt dit ‘moet’ vandaag ook nog
– je op je gemak voelt indien je alles goed kunt plannen en controleren

Transformatie bij gebruik Kwan Yin essence:
– je bent nieuwsgierig naar het leven
– je laat je verrassen
– weet wanneer je moet handelen en weet wanneer je het moet laten gebeuren
– je hebt toegang tot je gevoelens en kan ze ook tonen
– stroomt mee, kan verandering accepteren
– geeft je over aan je gevoelens, zonder je erin te verliezen
– medegevoel voor anderen en tolerantie