Reiki

REIKI – UNIVERSELE LEVENSKRACHT

Mikao Usui- Reiki- Universele levensenergie

Reiki is een levenskrachtenergie die uw energie heelt op uw energieniveau, bij ziekten en onbalans (zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel).

Mikao Usuï onderwees Reiki in het begin van de 20ste eeuw en noemde het systeem “Usuï Reiki Ryoho”. Dit is de Usuï-techniek voor spirituele heling.

Reiki is een handoplegging. De aanraking van de handen is bedoeld om de helende energie van een hoger niveau naar u over te brengen. Na een Reiki-behandeling kan je een intense rust en ontspanning voelen.

Reiki behandeling:

  • Reiki is het terug in balans brengen van jouw energie.
  • Bij vermoeidheid en futloosheid zal Reiki je weer energie geven.
  • Reiki helpt blokkades en/of storende invloeden in je energiesysteem op te ruimen (zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau).
  • Reiki laat je de energie voelen van volledige ontspanning en rust.

Reiki is niet alleen en helingsmethode, het helpt ook om je spirituele groei verder te ontwikkelen.

Je ontvangt Reiki- energie? Ik  treedt op als tussenpersoon ( tussen de kosmos en de te behandelen persoon) voor het doorgevenvan de Universele Levensenergie. Door handoplegging gaat de Universele Levensenergie door je lichaam stromen, en gaat naar plaatsen die Reiki- energie nodig hebben. Tijdens een Reiki- behandeling kan je bijvoorbeeld  lichte tintelingen, koude of warmte ervaren. De Reiki- energie heeft een harmoniserende werking op zowel het gehele lichaam, zowel op het fysieke, het emotionele als het spirituele lichaam. Bij een Reiki- behandeling ervaar je bijna altijd een diepe rust en innerlijke vrede. Alles bestaat uit energie kan Reiki ontvangen.… dus de Reiki-energie heeft een positieve, harmoniserende werking op zowel mensen, dieren, planten,… als bepaalde situaties.

Op het fysieke niveau:  Zowel het lichaam als de geest ervaren een intense rust. Daardoor kan de energie ook beter stromen en kan alle negativiteit los gelaten worden. Lichamelijke klachten kunnen zich dan ook herstellen, maar Reiki werkt ook op het onderbewustzijn, zodat er automatisch een helingsproces op gang komt. Gifstoffen worden verwijderd, zodat er zich andere gedachtepatronen kunnen vormen. Het werkt niet fysiek alleen.

Op emotioneel en mentaal niveau: Door het helingsproces en het oplossen van oude pijnen, patronen, overtuigingen en blokkades ontstaat er nieuw bewustzijn. Zodat we terug ons eigen pad kunnen gaan.

Op spiritueel niveau: Reiki brengt je terug in contact met jezelf. Reiki-energie helpt je om jezelf te ontwikkelen. Je wordt je steeds meer bewust, van je persoon zelf, van de mensen en situaties om je heen. Ook de manier waarop je op personen reageert. Hoe meer je naar binnengaat ( nr je Hoger Zelf), hoe meer je naar je eigen waarheid gaat. Zo leer je met meer rust, respect en geduld bepaalde situaties, personen,… te bekijken. En er even waardevol naar te handelen.

Wat biedt Reiki je nog meer:

  • Reiki geeft een rustgevende werking bij mensen die zich zorgen maken en gespannen zijn.                                                 
  • Reiki werkt stimulerend en geeft mensen een duwtje in de rug in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld bij verandering van werk, na een overlijden, maar ook om je doelen te manifesteren.
  • Reiki steunt je in het omgaan met emotionele stress. Bijvoorbeeld als je belangrijke beslissingen moet nemen, …
  • Reiki vermindert niet alleen angst, negatieve emoties, maar ook pijn.
  • Reiki is voor mensen  van elke leeftijd, maar ook voor dieren, planten, …
  • Reiki werkt goed bij mensen die klachten hebben o.a. spataders, pijn in de aders, slechte bloeddoorstroming, slecht slapen,